STM NAVDEX 2025’te Milli Teknolojilerini Sergileyecek

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, milli imkanlarla geliştirdiği askeri deniz platformlarını ve taktik mini insansız hava araçları (İHA) sistemlerini, NAVDEX Fuarı’nda görücüye çıkaracak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, STM, bu yıl 17-21 Şubat’ta Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi’de düzenlenecek Körfez bölgesinin önemli savunma fuarlarından NAVDEX 2025’e katılım sağlayacak.

STM, ana yüklenicisi olduğu ve Türk donanmasına teslimini gerçekleştirdiği MİLGEM İstif Sınıfı projesinin ilk gemisi, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni “TCG İSTANBUL”u (F-515) fuarda sergileyecek.

Türkiye’nin özel harekat ve hücum maksatlı ilk milli denizaltı tasarımı “STM500”, Türkiye’nin milli korvet projesi “Ada Sınıfı”, “Lojistik Destek Gemisi” ve “STM MPAC Hücumbot” da fuarda katılımcıların beğenisine sunulacak. Türk mühendislerinin imzasını taşıyan, insansız otonom sualtı aracı (İOSA) “STM NETA” da ilk kez bir yurt dışı fuarında yerini alacak.

Taktik mini İHA üzerine Türkiye’de ve dünyada öncü sistemler geliştiren STM, üç farklı kıtada 10’dan fazla ülkeye ihraç ettiği Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı “KARGU”yu, anti-personel ve zırh delici mühimmat başlığıyla fuar katılımcılarının beğenisine sunacak.

Şirket, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren, terörle mücadele aktif olarak kullanılan ve ihracat başarıları yakalayan gözcü “İHA TOGAN” ile mühimmat bırakan “İHA BOYGA”yı da Körfez bölgesiyle buluşturacak.

“Geniş bir yelpazede milli çözümler geliştirdik”

Açıklamada görüşlerine yer verilen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Türk savunma sanayisinin, yenilikçi çözümleri ve mühendislik kabiliyetleriyle uluslararası arenada adından söz ettirdiğini belirtti.

STM olarak, Savunma Sanayi Başkanlığı öncülüğünde, askeri deniz platformları, taktik mini İHA sistemleri ve komuta kontrol kabiliyetleriyle geniş bir yelpazede milli çözümler geliştirdiklerine değinen Güleryüz, şunları kaydetti:

“Son dönemde Portekiz ve Malezya’ya gerçekleştirdiğimiz deniz araçları ihracatımızla, donanmaların güvenilir ortağı olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Sahada kanıtlanmış taktik mini İHA sistemlerimizi 10’dan fazla ülkenin envanterine katarken, NATO’ya yazılımda ileri teknolojiler kazandırıyoruz.”

Güleryüz, “Körfez bölgesinin önemli fuarlarından NAVDEX 2025’te dost ve müttefik ülkelere milli teknolojilerimizi tanıtırken, mühendislik gücümüzle, yeni güçlü işbirlikleri kurmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Netanyahu’dan ABD’nin İran’a saldırısından sonra ilk açıklama: Bu eylem tarihi değiştirecek; önce güç, sonra barış gelir

Netanyahu’dan ABD’nin İran’a saldırısından sonra ilk açıklama: Bu eylem tarihi değiştirecek; önce güç, sonra barış gelir

Dünyanın en değerli maddesi : Sadece bir gramı, tüm Türkiye’nin yıllık gelirinin 64 katı

Gramı 2 katrilyon 614 trilyon TL değerinde olan, evrendeki en pahalı madde olarak maddeyi üretmek için biliminsanları seferber oldu. Bilim insanlarına göre bu olağanüstü yapı, geleceğin enerji kaynağı olabilir. Ancak yanlış kullanım durumunda yıkıcı sonuçlar doğurma potansiyeli de taşıyor.

Trump, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Gabbard’ın “İran’ın nükleer silah üretmediğine” yönelik açıklamasını reddetti: Yanılıyor

Trump, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Gabbard’ın “İran’ın nükleer silah üretmediğine” yönelik açıklamasını reddetti: Yanılıyor

İran İsrail’i yeniden vurdu! Tel Aviv’de siren sesleri

İsrail ordusu, geniş çaplı saldırılar düzenlediği İran’dan kısa süre önce yeni füze atışlarının gerçekleştirildiğini duyurdu. Ordudan yapılan açıklamada, füzeleri engellemek için hava savunma sistemlerinin devreye girdiği belirtildi. Açıklamada …

CHP-İYİ Parti arasındaki kriz sonrası dikkat çeken buluşma

Meclis’te CHP ile İyi Parti arasında yaşanan “Talat Paşa” krizinin ardından iki parti bir araya geliyor.

İran saldırılarını önleyemiyor: Demir Kubbe iflas etti

İsrail’in hava savunmasında önemli bir rol üstlenen Demir Kubbe sisteminin İran tarafından fırlatılan balistik füzelere karşı yeterli etkiyi göstermediği belirtildi.