Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi 81 İl Valiliğine Gönderildi

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun imzasıyla hazırlanan ve 81 il valiliğine gönderilen ‘Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi’ yayınlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, genelge ile kamu hizmetlerinin daha etkin, verimli, saydam ve hesap verebilir bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Sağlık hizmet sunumuyla ilgili olan tüm şikayetler hızlı bir şekilde değerlendirilecek ve bakanlığa bağlı hastanelerde bulunan Hasta Hakları Birimleri daha aktif bir şekilde çalışacak. Daha önceden hayata geçirilen Risk Esaslı Denetim Sistemi (REDES) ile riskli durumlar incelenecek ve gerekli önlemler hızla alınacak.

2024 yılında Cumhurbaşkanlığı genelgesi temel alınarak hazırlanan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Genelgesi, vatandaş odaklı bir devlet anlayışını benimsiyor. Sağlık hizmetlerinde ortaya çıkabilecek teknik ve idari sorunlar hızlıca çözülerek vatandaşların memnuniyeti ön planda tutulacak. Hasta hakları birimlerine iletilen şikayetlerin çözümü için il sağlık müdürlükleri ve hastane idareleri gerekli adımları atacak. Müfettiş gerektirmeyen şikayetler, nitelikli personele incelettirilecek ve gereken önlemler alınacak.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, REDES’in hayata geçirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Dijital denetimle olası risklerin önüne geçilmesi sağlanıyor ve teftiş süreci hızlandırılıyor. Eğitimler devam ediyor ve yöntemlerin tanıtımı yapılarak farkındalık oluşturuluyor” dedi.

Related Posts

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Yeşilay uyardı: Algoritma tuzağıyla sanal kumar bağımlılığı artıyor!

“İnsanların dikkat süresi balıklardan bile daha az”

Zayıflık algısına yenik düşmeyin

Özellikle sosyal medyada zayıflık algısı üzerinden yürütülen paylaşımlar, gençler arasında yeme bozukluklarının artmasına neden oluyor. Sıkça karşılaşılan ‘mükemmel’ beden dayatmaları, gerçeklikten uzak beklentiler yaratarak bireyleri sağlıksız yeme davranışlarına itebiliyor.

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.