MediaMarkt’tan Yapay Zeka ile Hızlı İstihdam

MediaMarkt Türkiye, Yapay Zeka İle İşe Alma Süreçlerini Hızlandırıyor

MediaMarkt Türkiye, müşterilerine sunduğu yapay zeka destekli alışveriş deneyiminin yanı sıra kendi operasyonlarında da son teknolojiyi kullanarak öne çıkıyor. Şirket, işe alım süreçlerini yapay zeka entegrasyonlu AI’M Hiring sistemiyle yönetiyor ve yapay zeka tabanlı AI’DA ile ön mülakat sürecini yüzde 66 oranında kısaltıp işe alım süreçlerini yüzde 78 oranında hızlandırıyor.

MediaMarkt Türkiye’nin perakende sektöründe verimliliği artıran yapay zeka teknolojileri, müşterilere mobil uygulama, online alışveriş kanalı ve Türkiye genelindeki 102 mağazada son teknoloji ürünleri sunuyor. Şirket, iç operasyonlarında da yapay zekayı kullanarak süreçlerini hızlandırıyor. AI’M Hiring sistemi ile işe alımın ilk aşaması olan ön mülakat süreçlerini yürüten firma, giriş ve orta seviye pozisyonlara gelen başvuruları inceledikten sonra uygun adayları AI’DA’ya yönlendirerek zamandan tasarruf sağlıyor ve verimliliğini artırıyor.

Açıklamaya göre, geçtiğimiz yıl devreye alınan AI’DA ile bir yılda uzman ve kıdemli pozisyonlarda 21 kişiyi bünyesine katan şirket, ortalama işe alım süresini yüzde 78 oranında hızlandırırken ön mülakat sürecini de yüzde 66 oranında kısalttı. Yapay zeka tabanlı AI’DA, bir yılda yapılan başvurulardan 916 adayı analiz ederek gelen CV’leri değerlendirme süresini yüzde 50 hızlandırdı. Aday memnuniyet oranı da yüzde 89 olarak ölçümlendi.

MediaMarkt Türkiye’nin ön mülakat sürecinde adayları AI’DA değerlendirdiği sistem, adayların yetkinliklerini ölçmek için Türkçe ve İngilizce sorular yönlendiriyor ve adayın verdiği yanıtlara göre bir “ısı haritası analizi” yapıyor. Bu analiz, işe alım uzmanlarına kısa bir liste sunarak, en uygun adayların belirlenmesini sağlıyor ve zamandan tasarruf edilmesine yardımcı oluyor.

Related Posts

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da yaşanan depremlerin ardından deprem çantası, çadır, powerbank ve yağmurluk satışları fırladı. Online alışverişte afet ürünlerine talep yüzde 400’e varan artış gösterdi, çadır siparişleri ise 5,5 kat yükseldi.

Maaş 100 milyon zarar 1.5 trilyon

Merkez Bankası 2023 ve 2024’te toplam 1.5 trilyon zarar etti. Merkez’in tepe yöneticilerine zarar edilen iki yılda toplam 100 milyon lira maaş ödendi.

Bakanlık açıkladı: Bugün hesaplara yatırılacak!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere yönelik destekleme ödemelerinin başlatıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, sürdürülebilir üretim için yapılan desteklerin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

Deprem fırsatçısı ev sahiplerine soğuk duş! Korkunun bile ticaretini yapıyoruz

İstanbul’da 23 Nisan çarşamba günü meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların farklı şehirlere yönelmesi, bu bölgelerde konut ve kira fiyatlarında ani artışlara yol açtı. Ticaret Bakanlığı ve emlak sektörü temsilcileri, yaşanan fiyat artışlarını “fırsatçılık” olarak nitelendirerek ciddi uyarılarda bulundu.

Japonya ile kazan kazan ortaklığı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Osaka EXPO 2025 kapsamında bulunduğu Tokyo’da Türkiye-Japonya CEO Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir