Konut kredisi faizi yüzde 1’in altına ne zaman düşecek?

Konut Kredi Faizlerinde Düşüş Neden Bekleniyor?

Son dönemde Merkez Bankası’nın politika faizinde yaptığı indirimler, kredi faizlerinde değişiklik beklentilerini artırdı. Ancak konut kredi faiz oranları, yaşanan indirimlere rağmen istenilen seviyeye düşmekte zorlanıyor. İşte konut kredi faizlerindeki durum ve gelecek beklentiler…

Faizler Neden Düşmüyor?

Konut kredi faizlerindeki sınırlı düşüşün altında yatan temel sebepler arasında enflasyon ve Merkez Bankası’nın para politikası yer alıyor. Merkez Bankası, önümüzdeki yıllarda enflasyonun yavaşlayarak gerileyeceğini öngörüyor ve bu durumun 2026 yılının ikinci yarısında konut kredi faizlerinde belirgin bir düşüş sağlayabileceğine işaret ediyor.

Mevcut Konut Kredisi Faiz Oranları Ne Durumda?

Son dönemde Merkez Bankası’nın gerçekleştirdiği faiz indirimlerine rağmen, konut kredi faizlerinde beklenen düşüş henüz gerçekleşmedi. Bazı bankalar aylık faiz oranlarını düşürse de, yıllık bazda maliyetler halen yüksek seyrediyor. Uzmanlar, enflasyon ve faiz oranlarının istenilen seviyelere inmeden konut kredi faizlerinde belirgin bir düşüş öngörmüyor.

2026’dan Önce Faizler Düşer mi?

Ekonomi uzmanları, konut kredi faizlerindeki düşüşün ancak enflasyon ve politika faizindeki düşüşlerle mümkün olabileceğini belirtiyor. Kamu bankalarının kampanyalarıyla faizlerin kısmen düşebileceği ifade edilse de, genel anlamda faizlerde belirgin bir gerileme için ekonomik istikrarın sağlanması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Konut Fiyatları ve Kredi Talebi

Merkez Bankası verilerine göre, konut fiyatları artış göstermeye devam ediyor. Ancak ekonominin istikrar kazanmasıyla birlikte, konut kredi faizlerinde de düşüş bekleniyor. Uzmanlara göre, 2026 yılından itibaren ekonomide beklenen düzelme gerçekleşirse konut kredi faizlerinde ciddi bir düşüş yaşanabilir.

Related Posts

1 milyon TL’yi faize koyan 32 günde ne kadar kazanıyor?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizini artırması ve dövizden TL’ye geçişi teşvik eden adımları, birikimi olanları yeniden TL mevduata yönlendirdi. Son dönemde mevduat faizleri son dört ayın zirvesine tırmanırken, uzmanlar faiz …

İsrail saldırısı en çok Türkiye borsasını vurdu: Dünyada en çok değer kaybı Borsa İstanbul’da oldu

Orta Doğu’da yaşanan karşılıklı İran-İsrail hava saldırıları küresel ekonomide de deprem etkisi yarattı. Ancak dünya borsa sıralamasında bu gerilimden en çok Borsa İstanbul BIST 100 endeksi etkilendi. İşte detaylar…

TCMB’nin analizine göre Türkiye dünyaya daha fazla ürün satıyor

TCMB analizine göre Türkiye, 2013-2023 döneminde hem ihraç ettiği ürün sayısını hem de ürün-pazar kombinasyonlarını artırarak ihracatını daha dayanıklı ve dengeli hale getirdi. Türkiye, gelişen ülkeler arasında en az yoğunlaşmaya sahip ihracat yapısıyla dikkat çekiyor.

Spot doğal gaz piyasasında neler oluyor? İşte son veriler! (12 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 14 milyon 744 bin 642 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 13 milyon 447 bin 61 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

Rusya’da enflasyon düşüşe geçti

Rusya’da yıllık enflasyon, Mayıs 2025’te ikinci ay üst üste yavaşlayarak yüzde 9,9’a düştü. Bu oran, son dört ayın en düşük seviyesi olarak kayda geçti ve Nisan’daki yüzde 10,2’lik orana göre bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Ancak Rusya Merkez …

Avrupa borsaları çakıldı: Çin anlaşması ve enflasyon etkisi mi? (11 Haziran 2025)

Kapanışta gösterge endeksi Stoxx Europe 600, yüzde 0,27 değer kaybederek 551,64 puana geriledi. Avrupa’nın otomotiv ve yedek parça endeksi yüzde 0,66 düşüşle en çok kaybettiren oldu. Teknoloji hisseleri ortalama yüzde 0,09 gerilerken, banka hisseleri …