İBB’den KKKA hastalığına neden olan kenelerle mücadele: Bulaşıcı hastalıkların önüne geçebiliriz

İstanbul’da Kenelere Yönelik Profesyonel Çalışmalar Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte kenelere yönelik çalışmalarının profesyonel ekiplerle yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü duyurdu. Belediyeden yapılan açıklamada, yaz aylarında ortaya çıkan kenelere karşı önleyici tedbirler alındığı belirtildi.

İstanbulluların talepleri doğrultusunda belirlenen bölgelerde kene tespit edilmesi durumunda hemen müdahale edildiği vurgulanan açıklamada, bu sayede halk sağlığı ve çevrenin korunduğu, vatandaşların huzurlu bir yaz sezonu geçirmelerinin sağlandığı belirtildi.

İBB Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Önder Yüksel Eryiğit’in açıklamalarına yer verilen metinde, Türkiye gündemine oturan Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde görülen kene vakalarının İstanbul’da da yakından takip edildiği kaydedildi.

Eryiğit, özellikle Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan bu vektörlere karşı hızlı önlemler aldıklarını belirterek, “Keneler ülkemizde ve dünyada yaygın bir şekilde bulunmaktadır. Tamamen kenelerden arınmak mümkün olmasa da doğru müdahale yöntemleriyle çoğalmalarını engelleyebilir, vatandaşlarımızı bilinçlendirerek KKKA gibi hastalıkların önüne geçebiliriz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Related Posts

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Uzmanından öneriler: Sıcak havalarda serinlemek için ayran, kefir ve sade soda gibi sağlıklı alternatifler tercih edilmeli

Yeşilay uyardı: Algoritma tuzağıyla sanal kumar bağımlılığı artıyor!

“İnsanların dikkat süresi balıklardan bile daha az”

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Zayıflık algısına yenik düşmeyin

Özellikle sosyal medyada zayıflık algısı üzerinden yürütülen paylaşımlar, gençler arasında yeme bozukluklarının artmasına neden oluyor. Sıkça karşılaşılan ‘mükemmel’ beden dayatmaları, gerçeklikten uzak beklentiler yaratarak bireyleri sağlıksız yeme davranışlarına itebiliyor.

Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne ‘bıçak parası’ soruşturması: 11 gözaltı!

“Hastalardan bıçak parası talep ederek 10 milyon lira haksız kazanç elde edildiği” iddiası

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.